Chec umplut
PrinteazaChec umplut
- 2 ouă
- 2 căni de zahăr
- 1 cană ulei
- 1 cană lapte
- 1 linguriţă amoniac
- 4 căni făină
- 100 g cacao
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi uleiul, laptele călduţ şi o cană de făină. Stingi amoniacul cu oţet, îl adaugi în compoziţie, după aceea pui şi celelalte 3 căni de făină. împărţi compoziţia obţinută în două.
Prima parte o torni într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, a doua o amesteci cu 5 linguri de cacao şi o pui în cealaltă tavă, apoi dai tăvile la cuptor, pentru 45 de minute, la foc potrivit. între timp, faci crema.
Ingrediente cremă:
- 10 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 l lapte
- 1 pachet de margarină
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Fierbi laptele, iar când dă în clocot adaugi în ploaie făina amestecată cu zahărul şi când s-a îngroşat, o dai deoparte şi adaugi cacaua şi margarina, apoi coaja de lămâie rasă şi zeama ei.
Având un chec alb şi unul negru, le tai pe amândouă pe lungime în trei foi. Pe un platou refaci un chec aşezând o foaie albă, cremă, o foaie de cacao, cremă, apoi altă foaie albă.
Pentru celălalt chec aşezi între foile de cacao cremă si foaia albă. Le glazurezi pe amândouă cu ciocolată topită şi presari nucă de cocos.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- chec umplut
- chec umplut cu crema