Friptura de porc cu sos de castraveti murati
PrinteazaFriptura de porc cu sos de castraveti murati
- 1 kg carne de porc
- 2 cepe
- 3 castraveciori muraţi
- 250 ml vin
- 1 pahar suc de roşii
- 100 g smântână
- unt cât o nucă
- sare
- piper
- 1 lingură muştar
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea felii mai gioase şi o rumeneşti în unt. Separat, căleşti şi ceapa tăiată mărunt, apoi o pui peste carne împreună cu castraveciorii tăiaţi fideluţă, muştarul, sucul de roşii şi vinul şi dai totul la cuptor să farbă înăbuşit.
Când a fiert carnea, adaugi smântână şi potriveşti de sare şi piper. Mai laşi friptuia 10 minute la cuptor şi o aduci la masă.
Poftă bună!