Rinichi cu sos picant
PrinteazaRinichi cu sos picant din: rinichi de porc, rosii, ardei capia, ardei iute, broccoli, ceapa rosie, vin rosu, frunza de dafin, faina, ulei, sare, piper, cimbru, cartofi, orez, mazare.
- 600 g rinichi de porc
- un kilogram rosii
- 3 ardei capia
- un ardei iute
- 500 g broccoli
- 3 cepe rosii
- 300 ml vin rosu sec
- o frunza de dafin
- o lingura cu faina
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- cartofi
- orez
- mazare
Mod de preparare:
Rinichii se spală, se scurg de apă şi se taie felii subţiri. Se prăjesc pe ambele părţi în puţin ulei şi se scot într-un bol. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie cuburi.
Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie bucăţi. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie felii.
Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeii şi se călesc până se înmoaie. Se adaugă roşiile, se condimentează după gust şi se adaugă puţin cimbru. Se toarnă vinul roşu şi se fierbe totul până scade puţin compoziţia.
Se ia de pe foc, se pasează cu un blender şi se pune din nou pe foc. Se adaugă făina dizolvată cu puţină apă, frunza de dafin, se amestecă şi se fierbe până se îngroaşă.
Se serveşte alături de rinichii prăjiţi şi broccoli fiert, presărat cu cimbru.
Se mai pot servi cu o garnitura de cartofi, mazare sau orez fiert.
Rinichi cu sos picant
Pofta buna!
N-am mancat rinichi pana acum!