Paste cu sos de mozzarella
PrinteazaPaste cu sos de mozzarella din: paste, seminte de dovleac, rosii cherry, porumb, vin, branza mascarpone, lapte, parmezan, mozzarella, marar, ulei, sare, piper.
- 40 g paste fundite
- 50 g seminte de dovleac
- 200 g rosii cherry
- 200 g porumb din conserva
- 50 ml vin alb sec
- 150 g branza mascarpone
- 50 g parmezan
- 50 ml lapte
- 300 g mozzarella
- o legatura de marar
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun vinul alb cu brânza mascarpone, parmezanul dat pe râzătoare şi brânza mozzarella tăiată mărunt. Se condimentează cu sare şi piper după gust, se adaugă laptele dulce şi se fierbe totul la foc mic până se topeşte brânza şi totul capătă consistenţa unui sos mai gros.
Se verifică de gust, se adaugă jumătate din cantitatea de porumb şi jumătate din mărarul tocat.
Roşiile se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-un bol. Se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper după gust şi puţin mărar tocat.
Se amestecă, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins pentru zece minute. Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se scurg.
Se pun într-un bol cu restul de porumb, seminţele de dovleac, roşiile coapte, sare şi piper. Se amestecă, se pun în farfurii, se toarnă deasupra sosul şi se servesc imediat.
Rosiile se pot folosi si crude, dar coapte dau o aroma deosebita preparatului.
Paste cu sos de mozzarella
Pofta buna!