Reteta pilaf cu carne de vita
PrinteazaReteta pilaf cu carne de vita
- 500 g carne de vita
- 1 şi 1/2 cană orez
- 100 g untură
- 2-3 cepe
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi morcovul şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert în 3 l de apă cu carnea tăiată bucăţele. Intre timp, cireţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti într-o cratiţă mai largă, în untura încinsă. Speli bine orezul, îl scurgi, îl adaugi peste ceapă şi-l laşi pe foc, amestecând mereu până se umflă puţin.
Când carnea de vită a fiert, o adaugi cu tot cu zeamă peste orezul cu ceapa călită, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi pe foc 20-25 de minjte, atât cât să fiarbă orezul si să scadă zeama.
Poftă bună!