Prajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune. Ingrediente: 250 g faina 160 g zahăr pudra 100 g unt un ou 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1/2 lingurita scortisoara o lingurita praf de copt un praf sare un borcan de 340 g gem de capsune Mod de preparare: […]
Prajitura cu visine si scortisoara
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, praf de copt, compot de visine, zahar pudra, scortisoara.
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 1 praf sare
- coaja rasă de la o lămâie
- 380 g făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente umplutură:
- 1500 ml compot de vişine fără sâmbure
- 1 linguriţă zahăr pudră
Ingrediente fulgi:
- 125 g unt
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 25 g migdale tocate
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Cu mixerul, se bate untul cu zahăr şi se înglobează pe rând ouăle. Se adaugă sarea şi jumătate din cantitatea de coajă de lămâie. Se amestecă făina cu praf de copt şi se cern deasupra. Se frământă.
Se încinge cuptorul la 180° C. Aluatul se introduce într-o tavă unsă şi se nivelează.
Se bate untul pentru fulgi. Se adaugă făină, zahăr, migdale şi restul de coajă de lămâie şi se frământă sub formă de fulgi.
Se scurg vişinele. Pe blat se repartizează, în diagonală, alternativ, fâşii de fulgi şi fâşii de vişine.
Prăjitura se coace la cuptor cca. 35 min. până ce se rumeneşte. Se scoate şi se lasă să se răcească complet. Inainte de servire se pudrează cu zahăr.
Prajitura cu visine si scortisoara
Pofta buna!
Prajitura cu smochine si migdale
Prajitura cu smochine si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, zahar, oua lapte batut, unt, vanilie, migdale, smochine, fulgi de migdale. Ingrediente pentru prajitura: 2 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare 1/2 linguriță 1/4 linguriță de nucșoară 1/2 cană de zahăr 2 oua 1 […]