Mancare de castraveti cu carne de rata
PrinteazaMancare de castraveti cu carne de rata
- 1/2 kg castraveţi muraţi
- 1 kg carne de raţă
- ulei
- 2 cepe potrivite
- 1 morcov
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- condiment
- 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Cureţi castraveţii de coajă, îi tai rondele şi îi fierbi bine în apă. Speli carnea, o tai cum doreşti şi o rumeneşti puţin. Cureţi legumele, tai ceapa mărunt, morcovul îl dai prin răzătoarea mică, le adaugi peste carne şi le căleşti împreună.
Adaugi apoi 2 căni de apă, condimentul şi laşi să fiarbă. Când carnea e aproape fiartă pui castraveţii scurşi bine, făina amestecată ci bulionul şi 2-3 linguri de apă rece şi mai laşi pe foc 10-15 minute.
La final adaugi mărarul tăiat fin şi dai cratiţa deoparte. Poţi pregăti acest fel de mâncare şi cu carne de curcan, pui sau porc.
Poftă mare!