Ruladă de porc cu cartofi dulci
PrinteazaRuladă de porc cu cartofi dulci din: carne de porc, ciuperci, carne de curcan, cartofi dulci, ceapa, usturoi, ardei capia, busuioc, boia dulce, vin alb, sare, piper, cimbru, ulei.
- 800 g carne de porc cu grasime
- 600 g ciuperci
- 300 g carne de curcan
- 4 cartofi dulci mai mari
- o ceapa alba
- 4 catei de usturoi
- un ardei capia
- o lingura cu busuioc tocat
- 5 g boia dulce
- 500 ml vin alb
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de curcan se dă de două ori prin maşina de tocat împreună cu ceapa, 200 g ciuperci, ardeiul capia şi usturoiul. Pasta obţinută se pune într-un castron, se amestecă împre¬ună cu busuiocul tocat, sare şi piper după gust. Carnea de porc se întinde ca o foaie, se condimentează pe ambele părţi, se pune într-o margine pasta de carne şi se rulează strâns.
Se leagă cu o aţă de bucătărie mai groasă, se prăjeşte în ulei încins până devine aurie, apoi se aşază într-o tavă. Se toarnă vinul alb şi o cană cu apă, se unge cu boiaua dulce şi se introduce în cuptorul încins. Se coace 50 de minute, se acoperă cu folie de aluminiu şi se mai ţine în cuptor încă zece minute.
Restul de ciuperci se taie în bucăţi, se prăjeşte în puţin ulei, cu sare, piper, cimbru şi se scot într-un bol. Cartofii dulci se taie rondele, se fierb în apă cu sare, se servesc alături de ciupercile prăjite şi rulada umplută.
Ruladă de porc cu cartofi dulci
Pofta buna!