Prajitura delicioasa cu piersici si ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, suc de lamie, compot piersici, ciocolata cu lapte.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 150 g unt
- 250 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- sucul de la 1/2 lămâie
Ingrediente umplutură:
- 850 ml compot de piersici
- 100 g unt rece
- 75 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 150 g făină
Ingrediente ornat:
- 100 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Se unge sau se tapetează cu hârtie de copt o tavă (30×40 cm). Pentru blat, se bat cu mixerul ouăle cu zahăr tos, zahăr vanilinat şi un praf de sare.
Se topeşte untul şi se lasă să se răcorească. Făina se cerne şi se amestecă împreună cu praful de copt. în compoziţia de blat se înglobează alternativ câte o lingură de făină şi o lingură de unt. Se adaugă suc de lămâie şi se înglobează. Aluatul se introduce în tava pregătită şi se nivelează.
Cuptorul se încinge la 175° C. Se scurg piersicile, se taie felii şi se repartizează în tavă.
Pentru fulgi, se taie untul cubuleţe şi se toarnă deasupra zahăr tos, zahăr vanilinat şi făină. Se
bate cu mixerul până ce se formează bucăţi mari, care se repartizează peste piersici. Se coc la cuptor cca. 30 min. Se lasă să se răcorească.
Se topeşte ciocolata, se introduce într-o pungă de pergament şi se taie cu colţ. Se desenează un grătar pe prăjitură.
Sfat
Fulgii de aluat se frământă foarte bine de mână. Intr-un castron se amestecă făină, zahăr, zahăr vanilinat şi scorţişoară. Se adaugă în fir subţire untul bătut. Cu mâinle reci, se frământă până ce iau naştere fărâmituri mari şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!