Chiftele de curcan cu sos
PrinteazaChiftele de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, pudra de curry, morcov, cartof, gris, ou, rosii, ceapa verde, ardei grasi, ardei iute, rozmarin, sare, piper, ulei, telina, conopida.
- 300 g carne de curcan
- o ceapa
- jumatate de lingurita cu pudra de curry
- un morcov
- un cartof
- o lingura cu gris
- un ou
- 500 g rosii
- o legatura ceapa verde
- doi ardei grasi
- un ardei iute mic
- rozmarin
- sare
- piper
- ulei
- telina
- conopida
Mod de preparare:
Carnea de curcan se spala, se scurge de apă, se toacă mărunt cu ajutorul unui cuţit sau se dă prin maşina de tocat. Ceapa verde se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se pune peste carnea de curcan împreună cu grişul, morcovul curăţat şi dat prin răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă rozmarin tocat după gust, oul, pudra de curry şi cartoful ras.
Se condimentează, se amestecă bine până se omogenizează ingredientele, se formează chiftele rotunde sau plate şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald.
Ardeii se taie cubuleţe şi se pun la călit în puţin ulei încins împreună cu ceapa tocată mărunt. Se ţin pe foc cinci minute, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date prin râzătoare. Se condimentează, se fierbe totul zece minute şi se adaugă puţin rozmarin tocat.
Se serveste totul fierbinte ca atare, cu un piure de telina sau conopida fiarta.
Chiftele de curcan cu sos
Pofta buna!