Hamburger aromat
PrinteazaHamburger aromat din: carne tocata de vita, ceapa, oua, coriandru, chimen, sare, piper, ketchup picant, salata verde.
- 600 g carne tocata de vita
- 1 ceapa mare
- 2 oua
- 1/2 lingurita coriandru uscat
- 1/2 lingurita chimen macinat
- sare
- piper
pentru garnitura:
- ketchup picant
- salata verde
Mod de preparare:
Toci ceapa marunt, o calesti 1-2 minute in putin ulei si o amesteci cu carnea tocata, ouale batute ca pentru omleta, coriandru, chimen macinat, sare si piper, dupa gust. Framanti bine cu mana pentru a obtine o compozitie omogena.
Din compoziia obtinuta, modelezi intre palme hamburgerii, pe care ii lasi, apoi la frigider circa o ora.
Inainte sa-i pui pe gratar, ii aplatizezi putin cu mana, ii asezi pe gratarul bine incins si ii rumenesti pe ambele parti. Ii servesti fierbinti, asezonati cu ketchup picant sau cu salata verde.
Hamburger aromat
Pofta buna!