Polenta cu branza
PrinteazaPolenta cu branza din: apa, malai, branza de vaci, branza telemea, usturoi, masline, parmezan, ceapa verde, smantana, spanac, rosii, sare, piper, ulei, otet de mere.
- 750 ml apa
- 250 ml malai
- 500 g branza de vaci
- 100 g branza telemea
- doi catei de usturoi
- 300 g masline negre
- 100 g parmezan
- o legatura ceapa verde
- 100 ml smantana
- 200 g spanac
- 200 g rosii
- sare
- piper
- ulei
- otet de mere
Mod de preparare:
Intr-o oală se fierbe apa cu o linguriţă cu sare, puţin piper şi o lingură cu ulei. Când a început să clocotească se adaugă mălaiul, se amestecă şi se lasă să fiarbă până se umflă, amestecând din când în când. Se adaugă parmezanul şi se amestecă, se stropeşte o tavă adâncă cu apă rece, se toarnă mămăliga, se nivelează şi se lasă să se răcească.
Ceapa verde se spală, se toacă 1 mărunt şi se pune într-un bol împreună cu brânza de vaci. Se adaugă brânza telemea sfărâmată, sare şi piper după gust.
Se presară usturoiul, se toarnă treptat smântână, până rezultă o cremă mai groasă. Mamaliga se taie bucati potrivit de mari, se prajeste in ulei incins, se scurge si se serveste alaturi de crema de branza si maslinele negre.
Din rosii, spanac, ulei si otet se face o salata si se serveste cu restul ingredientelor.
Polenta cu branza
Pofta buna!