Budinca cu soc
PrinteazaBudinca cu soc din: lapte, gris, branza de vaci, oua, zahar tos, lamaie, caise uscate, sare, zahar vanilinat, flori de soc, ceai de menta, sos de ciocolata, unt.
- 500 ml lapte
- 100 g gris
- 200 g branza de vaci
- 3 oua
- 120 g zahar tos
- o lamaie
- 50 g caise uscate
- un sfert de lingurita cu sare
- doua pliculete zahar vanilinat
- 3 linguri cu flori de soc uscate
- un plic ceai de menta
- sos de ciocolata
- unt
Mod de preparare:
Peste pliculeţul de ceai de mentă se toarnă o cană cu apă clocotită, se lasă cinci minute să se infuzeze, apoi se scoate pliculeţul. Florile de soc se pun într-un bol înalt şi deasupra se toarnă ceaiul de mentă. Se acoperă cu o farfurie şi se lasă să se hidrateze.
Laptele dulce se pune la fiert cu sarea şi zahărul tos şi când începe să clocotească se adaugă grişul. Se amestecă, se fierbe până începe să se îngroaşe, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se adaugă ouăle mixate două minute, coajă rasă de lămâie, caisele tocate mărunt şi zahărul vanilinat. Se presară florile de soc scurse de apă, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă. Se toarnă într-o tavă unsă cu unt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 30-40 de minute.
Se serveste calda sau rece, simpla sau cu sos de ciocolata.
Budinca cu soc
Pofta buna!