Bors de perisoare cu legume si verdeata
PrinteazaBors de perisoare cu legume si verdeata din: oase de vitel, carne tocata de vita, orez, ou, ceapa, morcovi, ardei, bors, sare, patrunjel, leustean.
- un kilogram oase de vitel
- 300 g carne tocata de vita
- 2 linguri orez
- un ou
- 2 cepe
- 2 morcovi
- un ardei
- 500 ml bors
- sare
- patrunjel
- leustean
Mod de preparare:
Se spală oasele si se pun la fiert în apă tu sare. Se spumează încontinuu, iar după jumătate de oră de fiert se scot oasele din zeamă. Se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se tae bucăţi şi se pun şi ele la fiert, în aceeaşi apă în care au fost şi oasele.
In timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele. Se fierbe orezul cinci minute, se scurge de apă şi se amestecă bine cu carnea tocată si oul.
Se formează perişoare rotunde şi se pun în oală. Se lasă să fiarba aproximativ 30 de minute.
Inte timp, într-o altă cratiţă, se fierbe borşil. După ce a fiert, se adaugă peste supa de perişoare si se opreşte focul. Se serveşte caldă cu verdeaţă tocată mărunt.
Bors de perisoare cu legume si verdeata
Pofta buna!