Consumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului
PrinteazaConsumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului. În cele ce urmează, află de ce este bine să bem din când în când câte un pahar de vin roșu.
Scade riscul mortalității
Cercetătorii europeni afirmă că un aport zilnic moderat, de vin roșu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva tuturor cauzelor de deces, întrucât conține resveratrol, un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi.
Reduce efectele negative ale fumatului
Vinul roșu reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului, stratul de celule care se alcătuiesc într-o căptușeală împotriva fricțiunii vaselor limfatice, de sânge și inimă.
Reglează ceasul biologic
Oamenii de știință susțin că vinul roșu conține melatonină, care ajută la reglarea ceasului biologic. Așadar, consumul unui pahar de vin roșu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.
Previne debutul si progresia aterosclerozei
În plus, vinul roșu are un rol important în prevenirea debutului și progresiei aterosclerozei, o afecțiune care se declanșează atunci când vasele de sânge încep să-și piardă abilitatea de relaxare.
Însă, polifenolii din compoziția vinului roșu mențin sănătatea vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric, o substanță chimică primordială pentru relaxare, care joacă un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.
Împiedică formarea pietrelor la rinichi
Vinul roșu este cunoscut și pentru proprietatea sa de a împiedica formarea pietrelor la rinichi.
De asemenea, un consum moderat de vin roșu reduce riscul apariției bolii Alzheimer, deoarece s-a dovedit că resveratrolul din compoziția vinului are efecte neuroprotective.
Articol preluat de aici.