Cartofi cu sos de usturoi si nuci
PrinteazaCartofi cu sos de usturoi si nuci din: cartofi, usturoi, ulei, ulei de masline, nuci, sare.
- 1 kg cartofi
- 2 capatani de usturoi
- 1 ceascuta ulei
- 2-3 linguri ulei de masline
- 100 g nuci
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în sferturi, pe lungime. Presari cartofii cu sare şi îi stropeşti cu uleiul, după care amesteci uşor.
Aşezi cartofii într-o tavă şi îi coci la foc mediu spre iute, în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute. Din când în când, picuri în tavă câte puţină apă fierbinte şi îi întorci, ca să se rumenească uniform.
Cureţi usturoiul, îl tai mărunt, după care îl pisezi în piuliţă, cu puţină sare. Când e bine omogenizat, îl freci cu uleiul de măsline, adăugat picătură cu picătură, ca la maioneză.
Torni treptat o ceşcuţă cu apă, amesteci bine şi adaugi nuca pisată.
Când s-au copt cartofii, scoţi tava, torni uniform sosul şi amesteci bine, cu o paletă de lemn.
Cartofi cu sos de usturoi si nuci
Pofta buna!