Somon afumat cu legume

Printeaza

Somon afumat cu legume din: cartofi, broccoli, conopida, morcovi, ceapa verde, usturoi, lapte, cascaval, cimbru, somon, curry, smantana, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Somon_afumat_cu_legume

  • 600 g cartofi
  • 500 g broccoli
  • 200 g conopida
  • doi morcovi
  • o legatura ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml lapte dulce
  • 500 g cascaval
  • o lingurita cu cimbru uscat
  • 300 g somon fume
  • 5 g curry
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine de nisip şi se pun la fiert în apă cu sare circa 20 de minute. Se lasă să se răcească puţin, se taie rondele şi se pun într-un bol.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb 20 de minute apoi se taie rondele. Conopida şi broccoli se spală, se rup în bucheţele, se fierb în apă cu sare şi se pun într-un bol.

Ceapa verde se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de frunze, se toacă mărunt sau se pisează.

Se unge o tavă cu ulei, se pune ui râncd de cartofi, o parte din legume puţiin cimbru şi caşcaval ras.

Se pune un alt rand de cartofi, legume, cimbru si cascaval si tot asa, pana se termina ingredientele, ultima rand fiind de cartofi.

Se toarna laptele amestecat cu sare, piper, cimbru si se introduce tava in cutptorul incins. Se coace circa 30 de minute, apoi se presara cu cascaval ras si serveste alaturi de somonul feliat.

Se servesc cu un sos din smantana, curry, sare, piper si putin ulei.

Somon afumat cu legume

Somon_afumat_cu_legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.