Friptura de prepelita pe gutui
PrinteazaFriptura de prepelita pe gutui
- 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte 2-3 prepeliţe pentru o persoană
- 1 ceşcuţă de coniac
- 2-4 gutui mari
- 5 linguri de unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un vas de lut ars pe un pat din felii de gutui. Peste prepeliţe aşezi alte felii de gutui şi torni şi coniacul.
Le ţii 1 astfel, la marinat, la rece, timp de 2-3 zile, apoi scoţi prepeliţele şi feliile de gutui şi le aranjezi intr-o tavă emailată, adaugi 1/2 cană de apă, untul, condimentele şi dai tava la cuptor pentru 20-30 de minute (sau fierbi feliile de gutui şi zeama o amesteci cu gelatină).
La fel poţi prepara prepeliţele cu mere, pere, piersici sau prune cu pulpa tare care constituie de fapt garnitura.
Poftă bună!