Ciorba de dovlecei cu verdeata
PrinteazaCiorba de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ardei verde, ceapa verde, ulei, rosii, morcovi, sare, piper, marar, patrunjel verde.
- 3 dovlecei
- un ardei verde
- un ardei capia
- 1 legatura ceapă verde
- 1-2 lingurite ulei
- 6 roşii
- 3 morcovi
- sare
- 1 praf piper
- mărar
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, acolo unde este cazul, apoi se toacă rondele şi cubuleţe, în funcţie de preferinţe, mai puţin roşiile. Se pun legumele în oală cu uleiul şi se călesc câteva minute.
După ce s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper şi aproximativ 2 litri de apă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit.
În acest timp, se spală roşiile, se opăresc, se decojesc, se taie cubuleţe şi se zdrobesc cu blenderul. Sucul de roşii se toarnă în ciorbă şi se lasă să fiarbă în câteva clocote.
Se alege verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. După ce s-au fiert dovleceii, se mai adaugă sare şi piper, verdeaţa tocată mărunt şi se serveşte cu smântână sau iaurt proaspăt.
Ciorba de dovlecei cu verdeata
Pofta buna!
Imi dai si mie din ciorba de dovlecei ? 🙂