Prajitura caramel cu nuca

Printeaza

 Prajitura caramel cu nuca

Ingrediente:Prajitura caramel cu nuca

  • 400 g zahăr
  • 200 g unt (sau mar­garina) taiat cubuleţe
  • 200 g nucă tăiată bucăţi
  • 5 ouă
  • foi de napolitane

 

Mod de preparare:

Pui 200 g zahăr la topit într-o cratită de 2 litri. Zaharul rămas îl baţi cu ouăle până se omoge­nizează. Torni puţin câte puţin compoziţia peste zahărul topit, amestecând continuu.

Adaugi apoi untul bucăţică cu bucăţică, pui nuca tăiată şi amesteci bine până se dezlipeşte de pe pereţii cratiţei.

Torni toată compoziţia între 2 foi de napolitană, o laşi puţin să se întărească, apoi aşezi deasupra o greutate. O tai după câteva ore în ce forme doreşti.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.