Papara cu carnati
PrinteazaPapara cu carnati din: oua, ceapa rosie, ceapa alba, carnati de casa, rosii, smantana, untura, sare, piper, patrunjel verde.
- 4 oua proaspete
- 2 cepe rosii
- 1 ceapa alba
- 300 g carnati de casa, din carne de porc si oaie
- 4 rosii bine coapte
- 4 linguri smantana grasa
- 2 linguri untura
- sare
- piper negru macinat
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbi 2 ouă tari, le cureţi şi le tai în rondele. Cureţi şi speli ceapa. Tai cârnaţii în rondele, iar ceapa solzişori. Căleşti puţin ceapa în untură, iar când s-a înmu¬iat, adaugi cârnaţii şi amesteci uşor. După ce s-au prăjit, le scoţi pe o farfurie, folosind o paletă.
Intr-un vas termorezistent sau într-o cratiţă, pui ceapa călită şi cârnaţii. Aşezi un strat uniform de ouă fierte, apoi unul de roşii tăiate felii. Presari fiecare strat cu sare şi piper după gust. Torni ouăle rămase, pe care le-ai bătut bine împreună cu smântână.
Introduci cratiţa în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. Scoţi papara din cuptor şi o oferi spre consum caldă, presărată cu pătrunjel verde.
Papara cu carnati
Pofta buna!