Reteta zilei: Salata de pui cu legume proaspete

Printeaza

Salata de pui cu legume proaspete din: piept de pui, limeta, sos worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu, coriandru, ulei de masline, salata, spanac, varza rosie, morcovi, boabe de porumb, ardei rosu, ceapa rosie.

 

pentru sos:

  • 2 bucati piept de pui, dezosat
  • 1 limeta
  • ½ lingurita sos Worcestershire
  • 1 ½ lingurite de sos de soia
  • 2 lingurite miere
  • ¼ lingurita chimen
  • ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
  • 2 linguri de coriandru tocat
  • 3 linguri ulei de masline

salata :

  • ½ de salata
  • 2 cesti de spanac proaspat, tocat
  • ½ ceasca varza rosie tocata
  • ½ ceasca morcovi, tocati
  • ¼ cana de boabe de porumb
  • ¼ cana cubulete ardei rosu
  • ¼ ceapa rosie, feliata

 

Mod de preparare:

Intr-un bol de dimensiuni medii , se adauga sucul de limeta si toate celelalte ingrediente pentru sos, cu excepția puiului.

Se amesteca ingredientele bine. Se taie pieptul de pui si se adauga in sos. Lasati la marinat pentru aproximativ 20 de minute .

Intre timp, incalziti gratarul. Gatiti carnea de pui cate 3-5 minute pe fiecare parte.

Transferati carnea de pui pe un platou. Lasati sa se odihneasca in timp ce pregatiti salata.

Se taie salata verde si se pune intr-un bol. Adaugati varza, spanac si ardei gras roșu. Apoi, se adauga morcovi , porumb si ceapa.

Feliati carnea de pui si adaugati in salata. Amestecati si serviti cu sos dupa preferinta.

 

Salata de pui cu legume proaspete

Salata de pui cu legume proaspete

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.