Reteta pui cu smantana
PrinteazaReteta pui cu smantana
- 1 pui de circa 1 kg sau 4-5 pulpe
- 3-4 cepe mari
- 1 morcov
- 400 g smântână
- 2-3 linguri de lapte
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Tai puiul bucăţi, le căleşti în puţin ulei, numai până ce se albeşte carnea, scoţi bucăţile pe o farfurie, iar în uleiul rămas, căleşti ceapa tăiată solzişori şi morcovul dat pe râzătoare.
Adaugi apoi bucăţile de pui, împreună cu o cană de apă şi le laşi să fiarbă. Dacă mai este nevoie, adaugi puţină apă.
După ce carnea a fiert bine, pui smântână amestecată cu 2-3 linguri de lapte, potriveşti de sare şi piper, laşi să mai dea în câteva clocote şi adaugi pătrunjelul tăiat fin.
Poftă bună!