Cornulete cu nuca si gem de prune
PrinteazaCornulete cu nuca si gem de prune
- 1 pachet margarină
- 1 cană untură (osânză)
- 1 linguriţă amoniac
- l bob de drojdie
- 1 praf de sare
- 150 g zahăr
- 2 căni (de 250 ml) lapte prins
- lămâie
- vanilie
- făină
pentru umplutură ai nevoie de:
- 1 farfurie adâncă de nucă dată prin maşina amestecată cu gem de prune
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru alua: şi pui făină cât să-ţi iasă un aluat ca de pâine, îl laşi aproximativ 1/2 de oră la dospit, apoi întinzi o foaie şi o tai fâşii cu ruleta.
Pui apoi pe fiecare fâşie gem amestecat cu nucă, rulezi cornuleţele şi le aşezi într-o tavă unsă cu riargarină. Dai tava la cuptor, la foc potrivit, iar când sunt gata le pudrezi cu zahăr farin şi zahăr vanilat.
Cornuleţe cu nucă si gem de prune
Poftă bună!
Incoming search terms:
- retete de rulete dulci