Dovlecei şi conopidă la cuptor
PrinteazaDovlecei şi conopidă la cuptor din: dovlecei, conopida, branza telemea, faina, rosii, ardei capia, ceapa, praz, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, morcovi, gulii.
- doua dovlecei
- un kilogram conopida
- 400 g branza telemea
- doua lingura cu faina
- 600 g rosii
- un ardei capia
- o ceapa
- un fir de praz
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- morcovi
- gulii
Mod de preparare:
Conopida se rupe în bucheţele mici, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Dovleceii se spală, se taie bucăţi, se fierb, apoi se pun într-o strecurătoare.
Intr-un bol se amestecă brânza telemea cu ardeiul capia tocat mărunt, ceapa şi prazul tăiate felii subţiri.
Se presară sare şi piper după gust, se adaugă conopida şi dovleceii tăiaţi bucăţi mai mici, roşiile curăţate de pieliţă şi pasate.
Se presară cimbru, se adaugă puţin ulei de floarea-soarelui, făina şi se amestecă. Se toarnă totul într-o tavă, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 30-35 de minute, cât să scadă sosul format. Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească zece minute, se pune în farfurii şi se presară cimbru.
Se servesc ca atare sa cu o salata din morcovi si gulii rase, amestecate cu cimbru.
Dovlecei şi conopidă la cuptor
Pofta buna!