Melcişori cu magiun

Printeaza

Melcişori cu magiun din: faina, lapte dulce, drojdie, sare, zahar tos, oua, unt, zahar vanilinat, portocala, magiun, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, zahar pudra.

Ingrediente:Melcisori_cu_magiun

  • 500 g faina
  • 160 ml lapte dulce
  • 20 g drojdie
  • o lingurita cu sare
  • 120 g zahar tos
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • o portocala
  • un borcan cu magiun
  • 200 g miez de nuca
  • ulei de floarea soarelui
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune drojdia, se toarnă puţin lapte călduţ şi se dizolvă. Se adaugă o lingură cu zahăr, sarea şi făină până se obţine un aluat de consistenţa smântânii. Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste restul de făină.

Se adaugă laptele călduţ rămas, restul de zahăr tos, trei ouă şi zahărul vanilinat. Se presară coaja rasă de portocală, se toarnă jumătate din cantitatea de unt şi se frământă până începe să se lege aluatul.

Se adaugă restul de unt şi se continuă frământarea până se obţine un aluat omogen, potrivit de moale.

Se acoperă cu un şervet, se lasă să crească până îşi dublează volumul, se împarte în bucăţi, apoi se întind în foi subţiri. Se ung cu magiun, se presară nuci măcinate şi se rulează.

Se prind la capete cu o scobitoare ca să nu iasă magiunul şi se prăjesc in ulei incins.

Se servesc calzi sau reci, simpli sau presarati cu zahar pudra.

Melcişori cu magiun

Melcisori_cu_magiun

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.