Tocăniţă de legume cu menta
PrinteazaTocăniţă de legume cu menta din: ardei gras, ardei capia, morcovi, telina, ceapa verde, vanata, ceapa rosie, dovlecel, mazare, ciuperci, rosii cherry, marar, ulei, sare, piper, castraveti verzi, menta.
- doi ardei grasi
- doia ardei capia
- doi morcovi
- o telina mare
- o legatura de ceapa verde
- o ceapa rosie
- o vanata
- un dovlecel
- 300 g mazare
- 300 g ciuperci mici
- 400 g rosii cherry
- marar
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- castraveti verzi
- menta
Mod de preparare:
Ardeii graşi şi ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie julien. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri.
Dovlecelul se spală, se taie felii, apoi julien. Vânătă se spală, se taie felii mai groase, apoi cuburi. Mazărea se fierbe 20 de minute în apă cu sare şi se scoate într-un bol.
Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se adaugă ceapa roşie tăiată peştişori, morcovii, ţelina şi ardeii. Se călesc zece minute, se adaugă vânătă şi dovlecelul şi se călesc încă zece minute.
Se adaugă ceapa verde tăiată rondele, roşiile spălate, ciupercile întregi, mazărea, sare şi piper după gust.
Se amestecă, se prăjeşte totul până se înmoaie legumele, eventual adăugând puţină apă. Se presară mărar tocat, se amestecă, se ia de pe foc şi se serveşte.
Se serveste simpla, cu salata de castraveti simpla sau cu menta verde tocata.
Tocăniţă de legume cu menta
Pofta buna!