Orez cu naut
PrinteazaOrez cu naut din: naut, orez, ulei, ceapa, supa de legume, sare, ceapa rosie.
- 250 g naut
- 150 g orez cu bob rotund
- o lingura ulei
- o ceapa alba
- 175 ml supa de legume din concentrat
- sare
pentru servit:
- ceapa rosie
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge si se pune la fiert aproximativ o oră. Intr-o cratită cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt 5i, după ce se înmoaie, se pune orezul.
Se lasă 2-3 minute să se umfle si apoi se pune năutul fiert si bine scurs. Se lasă un minut împreună si apoi se toarnă supa din concentrat puţin câte puţin.
Se presară sare si se toarnă supă puţin câte puţin numai după ce a fiert precedenta cantitate pusă. Când orezul este fiert, se trage de pe foc, se lasă puţin să se răcească si se aduce la masă cu ceapă roşie deasupra.
Orez cu naut
Pofta buna!