Crevete cu orez brun
PrinteazaCrevete cu orez brun din: crevete decorticate, orez brun, ardei gras, usturoi, ceapa alba, ghimbir, ulei de masline, broccoli, rosii galbene, sos de soia, lamaie, sare, piper, cimbru.
- 300 g crevete decorticate
- 130 g orez brun
- un ardei gras
- 3 catei de usturoi
- o ceapa alba
- o lingurita cu ghimbir ras
- 100 ml ulei de masline
- 500 g broccoli
- 200 g rosii galbene
- o lingura cu sos de soia
- o lamaie
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Orezul se spala, se scurge de apa si se pune la calit in jumatate din uleiul de masine circa cinci minute. Se toarna apa cat sa-l depaseasca doua degete, se condimenteaza si se lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se adauga rosiile galbene taiate felii subtiri, se opreste focul, se scurge apa ramasa si se pune in farfurii.
GHimbirul se pune la calit in restul de ulei de masline impreuna cu ceapa, usturoiul feliat si ardeiul gras tocat marunt. Se calesc pana se inmoaie ardeiul, se adauga crevetele, se condimenteaza si se lasa pe foc patru-cinci minute.
Se adauga sosul de soia, putin apa si se tin pe foc pana scade sosul format. Broccoli se rupe in buchetele, se fierbe in apa cu sare, se pune pe farfurii alaturi de orezul brun si crevetele cu sos si se presara cimbru.
Cand fierb crevetele se mai poate adauga la sos si suc de lamaie proaspat stors.
Crevete cu orez brun
Pofta buna!