Curcan cu sos de mac

Printeaza

Curcan cu sos de mac din: piept de curcan, lapte, usturoi, ulei de masline, ardei iute, salata verde, morcov, ceapa, faina, mustar, seminte de mac, seminte de in, sare, piper, lamaie, portocale.

Ingrediente:Curcan_cu_sos_de_mac

  • 600 g piept de curcan
  • 300 ml lapte
  • un catel de usturoi
  • 150 ml ulei de masline
  • un ardei iute
  • o salata verde
  • un mrocov
  • o ceapa
  • 90 g faina
  • o lingura cu mustar
  • 50 g seminte de mac
  • 20 g seminte de in
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • portocale

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se spală, se fierbe 20 de minute alături de morcov şi ceapă tăiate bucăţi, sare şi piper. Se scoate intr-un bol şi se lasă la răcit, se taie felii şi se aşază pe un platou. Intr-o oală se amestecă laptele rece cu 50 ml ulei de măsline, 200 ml supă în care a fiert carnea, sare şi piper.

Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina dizolvata cu putina apa si se amesteca pana incepe sa se ingroase.  Se adaugă muştarul, seminţele de mac, seminţele de in, ardeiul iute tocat mărunt şi usturoiul pisat. Se amestecă şi se mai lasă să fiarbă cinci minute cu focul la minim.

Carnea de curcan se unge cu uleiul rămas, se condimentează şi se frige pe grătarul încins sau se prăjeşte într-o tigaie de teflon. Se aşază în farfurii, se toarnă deasupra sosul şi se serveşte cu salată verde.

La sosul de mac se mai poate adauga coaja rasa de lamaie sau portocala.

Curcan cu sos de mac

Curcan_cu_sos_de_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.