Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci
PrinteazaPiept de pui cu sos bechamel si ciuperci din: piept de pui, boia dulce, ciuperci, cimbru verde, ceapa verde, patrunjel, sare, ulei, piper, unt, lapte, faina.
- 800 g piept de pui
- boia dulce
- 600 g ciuperci
- cimbru verde
- 1-2 legaturi ceapă verde
- 1 legatura pătrunjel
- sare
- 50 ml ulei
- piper boabe şi măcinat
Pentru sosul bechamel
- 75 g unt
- 250 ml lapte
- 2 lingurite făină
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în uleiul încins cu ceapa verde tocată şi cu boiaua.
Se stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Separat, se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropește cu ulei şi se bagă la cuptor.
În acest timp, se pregăteşte sosul bechamel. Se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă laptele fierbinte şi se amestecă uşor până se obţine un sos de consistenţa ciulamalei.
După ce s-a rumenit pieptul de pui, se toarnă sosul alb şi ciupercile călite şi se mai lasă câteva minute în cuptor.
Se serveşte cu cimbru şi pătrunjel verde.
Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos bechamel cu ciuperci
- https://www restaurantedelux ro/piept-pui-sos-bechamel-ciuperci html