Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci

Printeaza

Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci din: piept de pui, boia dulce, ciuperci, cimbru verde, ceapa verde, patrunjel, sare, ulei, piper, unt, lapte, faina.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_bechamel_si_ciuperci

Pentru sosul bechamel

  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite făină

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în uleiul încins cu ceapa verde tocată şi cu boiaua.

Se stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

Separat, se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropește cu ulei şi se bagă la cuptor.

În acest timp, se pregăteşte sosul bechamel. Se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă laptele fierbinte şi se amestecă uşor până se obţine un sos de consistenţa ciulamalei.

După ce s-a rumenit pieptul de pui, se toarnă sosul alb şi ciu­percile călite şi se mai lasă câteva minute în cuptor.

Se serveşte cu cimbru şi pătrunjel verde.

Piept de pui cu sos bechamel si ciuperci

Piept_de_pui_cu_sos_bechamel_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sos bechamel cu ciuperci
  • https://www restaurantedelux ro/piept-pui-sos-bechamel-ciuperci html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.