Supa de gaina cu galuste de ficat
PrinteazaSupa de gaina cu galuste de ficat
- 1 găină
- 3-4 morcovi
- 2-3 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- frunze de ţelină
- 1 ceapă
- 1 ou
- făină pentru tăieţei
- piper boabe
- sare
Pentru găluşte ai nevoie de:
- ficat de găină
- 2 ouă
- 1 ceapă
- sare
- piper
- pătrunjel
- pesmet
Mod preparare supă:
In 2-3 I de apă pui găina porţionată la fiert. Când carnea e pe jumătate fiartă, adaugi morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi ceapa tocate mărunt, frunzele de ţelină tăiate fin, sare şi câteva boabe de piper.
După ce s-au fiert toate, strecori supa şi o dai deoparte. Faci aluatul de tăieţei din ou şi făină, întinzi o foaie, tai fâşii cât degetul şi fiecare fâşie o rupi pe o spatulă cu ajutorul unui „ac” de lemn ca să ia forma-unei macaroane.
Laşi tăieţeii să se usuce şi apoi pui într-o oală cu apă care fierbe câţiva tăieţei, nu mulţi pentru că se înfoaie şi-ţi iese supa prea groasă.
Mod preparare găluşte:
Zdrobeşti ficatul, adaugi ouăle, ceapa dată pe râzătoare, pesmet cât cuprinde, sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt. Compoziţia nu trebuie să fie tare.
Amesteci totul, apoi faci cu mâna găluştele dându-le o formă rotundă şi le pui la fiert în supa strecurată, la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute. Amesteci apoi cele două supe fierte separat şi presari pătrunjel verde.
Pofta buna!