Salata cu fasole si conopida
PrinteazaSalata cu fasole si conopida din: fasole pastai, conopida, morcovi, telina, ardei gras, ciuperci, mustar, ulei, sare, frunze de salata verde, rosii, dovlecei, castraveti.
- 100 g fasole pastai
- 1 conopida mica
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 ardei gras rosu
- 200 g ciuperci
- 1 lingura mustar
- 80 ml ulei
- sare
- cateva frunze de ruccola
- 1-2 rosii si 2 dovlecei sau castraveti
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Dai pe răzătoarea mare ţelina şi morcovii. Tai ardeiul în fâşii, iar dacă foloseşti alte legume (roşii, castraveţi, dovlecei), le tai în rondele.
Desfaci conopida în bucheţele. Cureţi şi speli bine ciupercile. Fierbi în apă uşor sărată, în vase diferite, păstăile, ciupercile şi conopida. Le scurgi şi le tai în bucăţi mai mari.
Din muştar şi ulei, prepari un sos de consistenţa unei maioneze, încorporând uleiul picătură cu picătură în muştar. Il sărezi după gust şi îl amesteci împreună cu legumele şi ciupercile.
Pui salata într-un bol tapetat cu frunze de salată pe care, în prealabil, le-ai spălat şi le-ai lăsat să se scurgă. Serveşti salata rece, după ce ai păstrat-o în frigider cel puţin 20 de minute.
Dacă doreşti, o acreşti cu zeamă de lămâie sau oţet balsamic.
Salata cu fasole si conopida
Pofta buna!