Saleuri dospite cu lapte

Printeaza

 Saleuri dospite cu lapte

Ingrediente:Saleuri dospite cu lapte

  • 300 g untură
  • 300 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 50 g mac
  • 2 ouă
  • sare
  • făină

 

Mod de preparare:

Topeşti untura, o laşi puin să se răcească, apoi adaugi laptele în care ai dizolvat drojdia, 1 linguriţă sare şi făină cât să iasă un aluat potrivit, care să poată fi întins cu uşurinţă. întinzi o foaie de circa 1/2 cn grosime, apoi tai fâşii de 15 cm lungime.

Baţi ouăle şi cu o pană (sau o pensulă nouă) ungi saleurile, apoi presari mac sau sare, după preferinţă. Le aşezi în tava unsă şi le dai la cup­torul încins. Când se rumenesc puţin sunt gata.

 

Pofta buna!

 

 

 


Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.