Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline
PrinteazaPizza cu ardei gras, dovlecel si masline din: faina, drojdie, apa, sare, ulei, suc de rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa, ciuperci, masline, frunze de spanac, ulei, sare.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 220 ml apa calduta
- 10 g drojdie proaspata
- o lingurita sare
- 2 linguri ulei
pentru umplutura:
- 4 linguri suc de rosii
- un dovlecel
- 2 ardei grasi
- o ceapa
- 4 ciuperci
- 4 linguri masline feliate
- o mana frunze de spanac proaspat
- o lingura ulei
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă drojdia sfărâmată cu 100 ml apă caldă si 50 g făină şi se lasă să fermenteze 30 de minute într-un loc călduţ. Se amestecă restul fainei cu sarea şi uleiul, se adaugă drojdia şi restul de apă rece şi se frământă. Aluatul se lasă la crescut 12 ore.
Intr-o tigaie cu ulei se călesc ceapa, apoi dovlecelul, ardeii şi ciupercile. Se ia de pe foc. Se amestecă cu măsline si sare. Aluatul se împarte în patru foi care se transferă în tava de copt. Se ung cu suc de roşii, se pun umplutura si frunzele de spanac şi se coace 10 minute.
Pizza cu ardei gras, dovlecel si masline
Pofta buna!
Si buna si simpla pizza asta!