Cuscus cu mazare, morcovi si conopida
PrinteazaCuscus cu mazare, morcovi si conopida din: cuscus, radacina de patrunjel, telina, mazare, morcovi, dovlecel, conopida, cartofi, ceapa verde, curry, ulei de masline, sare, piper, marar, naut, linte.
- 150 g cuscus prefiert
- doua radacini de patrunjel
- o telina mica
- 200 g mazare
- doi morcovi
- un dovlecel
- 200 g conopida
- doi cartofi
- doua legatura de ceapa verde
- 5 g curry
- 150 ml ulei de masline
- sare
- piper
- marar
- naut
- linte
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se pune ţelina, morcovii şi rădăcina de pătrunjel curăţate şi tăiate mărunt.
Se călesc cinci minute, se adaugă dovlecelul şi cartofii tăiaţi cuburi, mazărea şi conopida ruptă bucheţele.
Se călesc zece minute, se toarnă apă cât să le acopere şi se condimentează.
Când legumele sunt fierte se adaugă ceapa verde spălată şi tăiată bucăţi mici.
Se presară pudra de curry, se adaugă piper după gust şi se mai fierb zece minute.
Se opreşte focul, se adaugă mărar tocat, se amestecă şi se lasă acoperite cu un capac zece minute.
Cuşcuşul se pune într-un bol cu sare şi piper, se amestecă şi se acoperă cu apă clocotită.
Se lasă să se umfle, se pune în farfurii adânci şi în mjloc se pun legumele.
La amestecul de legume se mai poate adauga si naut sau linte, fierte in prealabil.
Cuscus cu mazare, morcovi si conopida
Pofta buna!