Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor

Printeaza

Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor din: crapi, fenicul, usturoi, rosii, ardei capia, ardei iute, telina, ciuperci, ulei de floarea soarelui, vin alb sec, smantana, malai.

Ingrediente:Crap_cu_fenicul_si_ardei_capia_la_cuptor

  • doi crapi mai mari
  • 3 bucati de fenicul
  • 3 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • doia ardei capia
  • un ardei iute
  • 4 tije de telina cu frunze
  • 400 g ciuperci
  • o telina mai mare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 ml vin alb sec
  • smantana
  • malai

 

Mod de preparare:

Crapii se curăţă, se eviscerează şi se spală, se lasă întregi sau se taie bucăţi. Se condimentează şi se introduc la rece 30 de minute. Feniculul se spală, se taie felii subţiri şi se aşază în strat într-o tavă adâncă. Deasupra se aşază felii de roşii, felii de ţelină şi ciuperci şi rondele de ardei capia.

Crapii se aşază deasupra legumelor, se presară cu felii de usturoi, se aşază peste ei câteva felii de roşii şi ardei şi se stropesc cu ulei. Se toarnă vinul şi două căni cu apă, se aşază peste peşti frunze de ţelină, ardei iute tocat şi se introduce tava în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu până scade sosul format, se scot, se presară cu frunze de ţelină tocată şi se lasă să se răcească zece minute.

Se servesc fierbinti sau calduti, simpli sau cu smantana si mamaliga.

Crap cu fenicul si ardei capia la cuptor

Crap_cu_fenicul_si_ardei_capia_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.