Supa de dovleac cu smantana si parmezan
PrinteazaSupa de dovleac cu smantana si parmezan din: dovleac, smantana, parmezan, sare, piper, patrunjel.
- 2 kg dovleac
- 4 linguri smantana
- 100 g parmezan sau cascaval ras
- sare
- piper
- cateva fire patrunjel
Mod de preparare:
Se spală dovleacul întreg, apoi se taie în două, se scot seminţele şi se mărunţeste pulpa în bucăţi mici. Se pun bucăţile de dovleac într-o oală, se acoperă cu apă, se presară sare şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se mixează dovleacul fiert, se adaugă smântână din care se opreşte puţin pentru servit, se mixează din nou şi se potriveşte de gust cu sare si piper.
Se aduce la masă cu putină smântână, caşcaval ras şi pătrunjel. Se poate servi cu crutoane.
Supa de dovleac cu smantana si parmezan
Pofta buna!
O singura data am gustat dintr-o supa de dovleac si nu mi-a placut deloc!