Macrou cu fidea si legume
PrinteazaMacrou cu fidea si legume din: macrou, morcovi baby, fidea de orez, ciuperci, sfecla murata, capere, ulei, lamaie, ardei capia, fulgi de chili, cimbru, smantana, busuioc, oregano, sare, piper.
- doua bucati macrou
- 200 g morcovi baby
- 150 g fidea de orez
- 200 g ciuperci
- 200 g sfecla murata
- o lingura cu capere
- ulei
- o lamaie
- un ardei capia
- o lingurita cu fulgi de chili
- cimbru
- smantana
- busuioc
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Macroul se eviscerează, se spală şi se taie bucăţi. Se aşază pe o tavă tapetată cui hârtie de copt, se stropesc cu ulei, se presară cimbru, sare şi piper. Se adaugă caperele, fulgii chili şi se aşază felii de lămâie pe fiecare bucată de peşte. Se adaugă apă, morcovii baby, se acoperă cu hârtie şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc imediu 30 de minute. Se scoate tava din cup tor, se îndepărteaziă hârtia şi se pune totul într-un bol. Ardeiul capia se spală, se taie felii subţiri sau julien şi se pune într-un bol. Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun peste ardei.
Se adaugă sfecla roşie scursă se suc, sare, ulei, suc de lămâie, piper şi cimbru. Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită, se scurge şi se pune pe platouri. Se pun în mijloc legumele din bol, de jur-împrejur peştele şi se presară cimbru.
Se serveste totul ca atare sau cu un sos din smantana, busuioc, oregano, sare, piper.
Macrou cu fidea si legume
Pofta buna!