Pizza cu ceapa si hamsii
PrinteazaPizza cu ceapa si hamsii din: hamsii, otet alb, usturoi, sare grunjoasa, ceapa, ulei, suc de lamaie, aluat, suc de rosii, piper.
- 500 g hamsii proaspete
- 500 ml otet alb
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri sare grunjoasa
- o ceapa mare
- 100 ml ulei
- sucul unei lamai
- un pachet aluat foitaj congelat
- 2-3 linguri suc de rosii
- piper
Mod de preparare:
Hamsiile se curăţă, li se înlătură capul şi se taie în două. Se spală şi apoi se pun în straturi alternative cu sare grunjoasă. Se lasă 30 de minute şi apoi se spală în mai multe ape. Se pun peştele şi ceapa tăiată rondele într-un vas cu usturoiul feliat, ulei, oţet si sucul de lămâie.
Se lasă asa 48 de ore, având grijă ca tot peştele să se găsească sub lichid. Se gustă după acest interval şi se scurge din marinată cu tot cu ceapă. Aluatul decongelat se taie conform vasului de copt şi se înţeapă cu furculiţa apoi se unge cu suc de roşii. Se pune pestele, se presară piper si se dă la cuptor pentru 10 minute.
Pizza cu ceapa si hamsii
Pofta buna!