Supa cu carne de porc afumata si varza murata
PrinteazaSupa cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata, sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt.
- 400 g fasole boabe
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 3 cartofi mari
- 400 g varza murata
- 450 g carne de porc afumata
- sare
- piper negru macinat
- 2 linguri aina
- 2 lingura ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 l supa de oase de porc
- 200 g iaurt
Mod de preparare:
Cu o zi înainte de preparare, înmoi fasolea în apă rece şi o păstrezi la rece.
A doua zi, o fierbi timp de 1 1/2 ore, împreună cu foaia de dafin şi boabele de piper. Cureţi şi speli cartofii.
Decojeşti usturoiul. Tai carnea şi cartofii în cubuleţe, usturoiul în felioare, iar varza fideluţă.
In oala pentru ciorbă, încălzeşti uleiul şi căleşti cartofii şi usturoiul, amestecând uşor, timp de 5 minute.
Când cartofii şi-au schimbat culoarea, presari făina, amesteci energic şi stingi cu supă fierbinte, pe care o torni treptat şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe.
După ce au fiert cartofii, pui varza murată, fasolea şi apă cât să le acopere şi continui fierberea 10-15 minute, la foc mediu.
O sărezi şi condimentezi după gust. Aduci la masă porţiile împreună iaurt, ca să-şi adauge fiecare in farfurie.
Supa cu carne de porc afumata si varza murata
Pofta buna!