Placinta cu crema si struguri

Printeaza

Placinta cu crema si struguri din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, ulei, oua, zahar pudra, branza dulce, stafide, coaja de lamaie, faina, ulei, struguri.

Ingrediente:Placinta_cu_crema_si_struguri

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 40 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei

pentru crema:

  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 800 g branza dulce
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie

pentru glazura:

  • 4-5 oua
  • 100 g zahar
  • cate 2 linguri faina si ulei
  • 300 g struguri

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia şi o linguriţă de zahăr, în 2-3 linguri de lapte uşor încălzit. După ce maiaua a crescut, o încorporezi în făină împreună cu restul de lapte şi zahăr, sarea şi uleiul. Frămânţi, acoperi vasul cu un şervet şi laşi să dospească la cald.

Pentru cremă, mixezi brânza dulce cu ouăle bătute, zahărul, stafidele şi coaja de lămâie.

Pentru glazură, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul, apoi le amesteci cu făina şi albuşurile bătute spumă.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 cm. întinzi aluatul în foaie de dimensiunea tăvii. Repartizezi uniform crema de brânză peste aluat, acoperi cu glazura şi decorezi cu jumătăţi de struguri albi şi roşii. Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 50 de minute.

Placinta cu crema si struguri

Placinta_cu_crema_si_struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.