Rasol de vită cu legume
PrinteazaRasol de vită cu legume din: rasol de vita cu os, supa de oase, ulei, faina, ceapa, conopida, cartofi, morcovi, ardei, sare, piper, cascaval.
- 2 bucati rasol de vita cu os
- 400 ml supa de oase
- 70 ml ulei
- 50 g faina
- 2 cepe
- 300 g conopida
- 2 cartofi
- 2 morcovi mari
- 4-5 ardei diferiti colorati
- sare
- piper negru macinat
- 200 g cascaval
Mod de preparare:
Speli bucăţile de rasol, le usuci între şervete şi le treci prin făină. Le înăbuşi la foc mic, în uleiul încins, picurând câte puţină supă de oase fierbinte. Ai grijă să le întorci pe ambele părţi şi să le fierbi în supă, până când sunt pe jumătate fierte.
Intre timp, cureţi şi speli legumele. Tai morcovii în rondele, ardeii fâşii, ceapa solzişori, cartofii în sferturi şi conopida în bucheţele. Le adaugi în vasul în care înăbuşi carnea, torni apă cât să le acopere şi continui fierberea.
Când carnea şi legumele s-au înmuiat, le pui într-un vastermorezistent, le sărezi şi condimentezi după gust şi presari deasupra caşcaval. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10-15 minute. Serveşti preparatul cald.
Rasol de vită cu legume
Pofta buna!