Roşii umplute cu ciuperci si sos
PrinteazaRoşii umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov, busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper.
- 8 rosii mai mari
- 200 g ciuperci
- un fir de praz mic
- 3 catei de usturoi
- un morcov
- 150 g busuioc verde
- 50 g parmezan
- 30 g seminte de pin
- 175 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare zece minute, se scoate, apoi se toacă mărunt. Ciupercile se toacă mă¬runt. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă. Se încing 75 ml de ulei într-o cratiţă, se pune prazul şi se căleşte cinci minute.
Se adaugă ciupercile, se călesc zece minute, apoi se adaugă doi căţei de usturoi feliaţi, sare, piper şi puţin busuioc. Se amestecă, se mai ţin pe foc cinci minute şi se lasă să se. răcească puţin. Roşiile se spală, se taie un capac la fiecare şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.
Se condimentează, se umplu cu ingredientele prăjite amestecate cu morcovul tocat, se aşază într-o tavă adâncă şi se pun deasupra capacele tăiate.
Se toarnă puţină apă, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.
Se servesc cu un sos din busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline, seminte de pin si piper.
Roşii umplute cu ciuperci si sos
Pofta buna!