Polenta cu peşte şi legume
PrinteazaPolenta cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry.
- 200 g malai
- 400 g peste afumat
- doi dovlecei
- 1 l apa
- doua oua
- 100 g branza de vaci
- 100 g branza telemea
- 4 morcovi
- miere
- scortisoara
- doua linguri cu sos de soia
- sare
- piper
- ulei de masline
- marar
- parmezan
- curry
Mod de preparare:
Morcovii se taie bastonaşe şi se fierb zece minute. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun morcovii şi se prăjesc cinci minute. Se adaugă două linguri cu miere, o linguriţă cu scorţişoară, sosul de soia, piper şi se ţin pe foc zece minute. Apa se pune la fiert cu o linguriţă cu sare şi puţin ulei.
Când începe să clocotească se adaugă mălaiul şi se fierbe până acesta se umflă. Se ia mămăliga de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi brânza telemea rasă, jumătate de dovlecel dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi stors. Se condimentează, se amestecă şi se lasă să se răcească.
Când este călduţă se adaugă ouăle, se amestecă şi se lasă să se răcească complet. Se ung fornie adânci cu ulei, se pune puţină mămăligă, se aşază în mijloc peştele afumat tocat mărunt şi se acoperă cu mămăligă.
Se aşază formele într-o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu zece minute.
Se servesc pe carpaccio de dovlecei, presarati cu parmezan sau curry si marar tocat.
Polenta cu peşte şi legume
Pofta buna!