Tarta cu branza dulce si piersici din: piersici, unt, zahar, lamaie, branza, smantana. Ingrediente: 3 piersici 150 g unt 6 oua 150 g zahar 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 2 plicuri praf de budinca 500 g branzade vaci 450 g smantana 1 lingura lichior de piersici Mod de preparare: Să rade fin coaja […]
Tarta glazurata cu prune si branza
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune.
- 5 ouă
- 750 g cremă de brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- coaja rasă de la o lămâie
- 60 g făină
Ingrediente umplutură:
- 750 g prune
- 1 plic Tort Gelee transparent
- 30 g zahăr
- 125 ml suc de prune
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 160° C. Se unge o formă de tort ( 26 cm). Se separă ouăle.
Se amestecă gălbenuşurrile cu cremă de brânză, zaahăr tos, zahăr vanilinat, coajă rasă de lămâie şi făină.
Se înglobează cui grijă albuşul bătut spurmă.
Aluatul se introduce în formă şi se nivelează. Se coace timp de cca. 60—70 min.
Se scosate din cuptor şi se lasă să se răcească în formă (peste noapte).
Cu un cuţit t cu vârf se desprinde dim formă şi se aşază pe un platou.
Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se în depărtează sâmburele.
Se repartizează decorativ pe platou, deasupra tartei.
Praful de glazură se amestecă împreună cu zahărul.
Se pune la fiert cu suc de prune şi 125 ml de apă.
Se lasă să dea în fiert, amestecând. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească 1 min.
Se toarnă peste prune, începând cu mijlocul tartei. Se lasă să se întărească.
Tarta glazurata cu prune si branza
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tarta cu branza si caise
Tarta cu branza si caise din: caise, unt, zahar, lamaie, branza, smantana. Ingrediente: 4 caise 150 g unt 6 oua 150 g zahar 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 2 plicuri praf de budinca 500 g branza 450 g smantana Mod de preparare: Să rade fin coaja de lămâie, apoi lămâia se presează de suc. […]
Tarta cu rosii si branza brie
Tarta cu rosii si branza brie din: sparanghel, rosii, branza, oregano, ulei. Ingrediente: 12 suliţe de sparanghel, curăţate 425 g aluat foitaj 4-6 roşii coapte 300 g brie, tăiata în felii subţiri câteva crenguţe proaspete de oregano ulei, pentru stropit Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe sparanghelul în apă fiartă timp de […]
Tarta cu pere si branza
Tarta cu pere si branza din: faina, drojdie, sare, pere, mozzarella, gorgonzola, cascaval, salvie, ameste provensal. unt. Ingrediente: Pentru blat: 500 g făină 1 pachet cu drojdie uscată sare Pentru tarta: 2 pere mari 100 g mozzarella 100 g brânză gorgonzola 100 g caşcaval de vacă salvie uscată 1 linguriţă cu amestec provensal 2 linguri […]
Pofta buna!