Curcan marinat împletit
PrinteazaCurcan marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa, usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca de cocos, sos fructe de padure, ulei.
- 800 g piept de curcan
- 200 g bacon
- un morcov
- 20 g stafide
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- o lamaie
- ghimbir
- un ardei gras
- 5 g rozmarin
- 5 g oregano
- 5 g busuioc
- 20 g nuca de cocos
- 200 ml sos fructe de padure
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se spală, se taie fâşii şi se pune într-un bol. Se presară baconul tăiat mărunt, morcovul curăţat şi tăiat rondele. Se adaugă ceapa tăiată peştişori, stafidele, o linguriţă cu ghimbir ras şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.
Se presară oregano, rozmarinul şi busuiocul, usturoiul pisat. Se toarnă sucul de lămâie, puţin ulei şi se amestecă totul. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum trei ore. Se scoate carnea de curcan, se împleteşte în trei, se prinde la capete cu scobitori ca să nu se desfacă şi se aşază într-o tavă.
Se presară restul de ingrediente, se toarnă puţină apă şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se scoate totul pe un platou şi se lasă să se răcească cinci minute.
Se serveste simplu sau cu un sos din fructe de padure, presarat cu nuca de cocos.
Curcan marinat împletit
Pofta buna!
Cum vine asta :)) curcan impletit :))