Ciorbă din coaste de porc

Printeaza

Ciorbă din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana, sare.

Ingrediente:Ciorba_din_coaste_de_porc

  • 600 g coaste de porc
  • 3 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • un ardei gras
  • 1/2 kg cartofi
  • o ceapa
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita tarhon
  • 2-3 linguri otet

pentru dres:

  • 2 galbenusuri
  • un pahar mare smantana
  • sare

 

Mod de preparare:

Coastele tăiate şi spălate se pun al fiert cu 5 litri de apă şi sare. Se ia spuma. Separat, se călesc în ulei 5 minute, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras.

După ce costiţele sunt aproape fierte, se adaugă legumele călite. Se potriveşte gustul de sare si se lasă la fiert. După ce au fiert legumele, se adaugă cartofii.

Gălbenuşurile se freacă uşor cu sarea si smântână după care se ia cu polonicul puţină zeamă şi se pune peste amestecul de ouă pentru a echilibra temperatura ciorbei şi a evita tăierea.

Se drege ciorba şi se lasă să dea un clocot. Se trage oala de pe foc, se potriveşte gustul de otet şi se pune tarhonul tăiat. Se lasă 10 minute înainte de a servi la masă.

Ciorbă din coaste de porc

Ciorba_din_coaste_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.