Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci

Printeaza

Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci din: lapte dulce, oua, faina, peste afumat, smantana, branza de vaci, capere, castarvete verde, ardei capia copti, ceapa rosie, marar, sare, piper, ulei, lamaie.

Ingrediente:Aperitiv_cu_peste_afumat_si_branza_de_vaci

  • 500 ml lapte dulce
  • doua oua
  • 350 g faina
  • 200 g peste afumat
  • 200 ml smantana
  • 200 g branza de vaci
  • o lingura cu capere
  • un castravete verde
  • 4 ardei capia copti
  • o ceapa rosie
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Laptele dulce se pune într-un bol împreună cu ouăle. Se mixează două minute, se adaugă jumătate de linguriţă cu sare, puţin piper şi făina. Se mixează până se omogenizează ingredientele şi se lasă să se odihnească zece minute.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se amestecă aluatul de clătite şi se toarnă puţin în tigaie. Se coace clătita pe ambele părţi, se procedează la fel cu restul aluatuluise se pun clatitele pe o farfurie.

Intr-un bol înalt se pun peştele afumat curăţat de oase, brânza de vaci, smântână, sare şi piper după gust. Se pasează totul cu un blender, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt, caperele, castravetele verde dat prin răzătoarea cu ochiuri micii şi mărar tocat.

Se decupează rondele din clătitele prăjite, se aşază pe platiou, se pune cremă pe fiecare şi se decorează cu fâşii de ardeii capia.

Ca sa fie acrisoara crema se mai poate adauga in afara de capere, si suc de lamaie.

Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci

Aperitiv_cu_peste_afumat_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.