Dovlecei cu orez
PrinteazaDovlecei cu orez
- 6 dovlecei (circa 1 kg)
- 250 g orez
- 400 g roşii
- 2 cepe
- 220 g ulei
- 1/2 l supă
- 6 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
- 50 g caşcaval
- cimbru
- zahăr
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă şi se taie felii groase in lungime. Se dă sare, apoi se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Separat se face un pilaf cu 80 g ulei, ceapă tocată, sare orez şi supă.
Cînd este gata se pune într-un vas gratinat uns, cu dovleceii peste pilaf şi deasupra roşiile sotate în ulei cu sare, usturoi, cimbru, puţin zahăr.
Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptor 15 minute. Se poate servi şi rece, insă fără caşcaval.
La fel se prepară cu unt sau margarină.
Pofta buna!