Dovlecei cu orez

Printeaza

 Dovlecei cu orez

Ingrediente:Dovlecei cu orez

  • 6 dovlecei (circa 1 kg)
  • 250 g orez
  • 400 g roşii
  • 2 cepe
  • 220 g ulei
  • 1/2 l supă
  • 6 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar
  • 50 g caşcaval
  • cimbru
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă şi se taie felii groase in lungime. Se dă sare, apoi se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Separat se face un pilaf cu 80 g ulei, ceapă tocată, sare orez şi supă.

Cînd este gata se pune într-un vas gratinat uns, cu dovleceii peste pilaf şi deasupra roşiile sotate în ulei cu sare, usturoi, cimbru, puţin zahăr.

Se presară caşcavalul ras şi se dă la cup­tor 15 minute. Se poate servi şi rece, insă fără caşcaval.

La fel se prepară cu unt sau margarină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.